Ползите от кафе с гъба Рейши могат да бъдат изразени в редица потенциални здравословни ползи, благодарение на уникалната комбинация от активните съставки в гъбата Рейши и диуретични свойства на кафето. Гъбата Рейши, известна още като Ganoderma lucidum, е ценена в традиционната китайска медицина в продължение на над четири хилядолетия, заради своите адаптогенни и здравословни свойства насочени към:
Така че, ако искате да увеличите хранителните вещества и ползите от сутрешната си чаша кафе, най-новата мания за кафе може да е за вас!
Всяка чаша кафе може да стане по-здравословно, ако ѝ добавите екстракт от гъба Рейши или просто си приготвите готово кафе с гъби Рейши.
Тази популярна тенденция в сферата на здравето и уелнеса, набира все по-голяма популярност, защото все повече хора разбират какви са ползите от кафе с гъба Рейши. Също така през 2018 година насам, в Америка лечебните гъба се превърнаха най-модерните храни. Така че нека разнищим до край темата защо този нов вид здравословно кафе се превърна в толкова гореща тема.
Експертите изтъкват огромните ползи за здравето – от спиране на растежа на раковите клетки до избягване на кофеиновото безпокойство или кофеинов глад. И тези ползи не са просто реклама за тази модерна лечебна напитка! Уверете се сами!
Основно хората днес зная, че кафето с гъба Рейши има ползи насочени към черния дроб, нервната система, сърцето, мозъка и панкреаса:
Да изпиете ароматна чаша кафе Арабика с гъба Рейши, означава много повече от бързо ободряване. Всяка чаша кафе с гъба Рейши е източник на над 150 антиоксиданта, витамини и хранителни вещества:
Антиоксидантите защитават тялото срещу свободните радикали, които причиняват възпаление и увреждане на клетките. В резултат антиоксидантите в гъба Рейши предотвратяват множество хронични заболявания като:
Първоначално може да си представите гъби „плуващи“ в кафето ви, но всъщност е по-различно от това – кафето с гъби е просто смлян екстракт от медицински гъби на прах, смесени с кафе за цялостно подобряване на здравето. Често се предлагат заедно като прахообразна смес, която е в различно съотношение кафе и гъби.
В нашия сайт можете да опитате различни видове кафе с гъба Рейши, както и кафе с гъба Кордицепс, кафе с гъба Лъвска грива и други.
Кафетата които предлагаме са за 200 мл течност и обикновенно клиентите ни правят между 2 или 3 кафета, взависимост колко силно искат то да бъде.
Най-важното е, че продуктите ни са най-висококачествените в България. Те са сертифицирани за високото си качество от Българска агенция по безопасност на храните. Също имат признание в световен план и от FDA (Администрация по храните и лекарствата в Америка), TGA (Терапевтичната стокова администрация в Австралия) и други здравни организации.
Изумителното при лечебните гъби е, че всеки вид притежава редица потенциални лечебни свойства, витамини и минерали, което прави избора на конкретен вид кафе с гъби винаги здравословен. Без значение кой от тях изберете, ще пожънете много ползи за здравето си!
Новата тенденция в света на кафето, кафе с лечебни гъби, всъщност изобщо не е нова. Китайците наричат Рейши „Линджи“ и я използват от хиляда години в традиционната китайска медицина и ежедневие за отвари и ободрителни напитки (кафе и чай). В наши дни заради ползите от гъба Рейши в лекуването на почти всяка болест, намаляване на стреса и повишаване на паметта и енергията, китайците през последните десетилетия започват и да я добавят в други напитки – кафе, горещ шоколад, чай.
Кафето от гъби също се използва като алтернатива през Втората световна война, когато някои от днешните основни продукти били трудни за намиране. Започва във Финландия през 40-те години на миналия век, когато кафето, заедно със захарта, е една от първите стоки с дефицит. Финландците започнаха да използват една лечебна гъба, която е местна за тяхната страна, като заместител на кафето.
Тим Ферис, предприемач и автор на „4-часовата работна седмица“, е запален пияч на кафе с гъби и партньор в „Four Sigmatic Mushroom Coffee“. Той отдава своята умствена издръжливост, фокус и постоянна енергия на положителните ефекти на кафето с гъби. „Опитвам се да наложа това на всичките си гости“, казва той.
Друг положителен аспект е, че кафето с гъби е по-малко киселинно от обикновеното кафе. pH в нашето тяло (което диетата може да повлияе) играе важна роля за общото здраве. Приемът на твърде много кафе или кофеин повишава киселинността в телата ни, водейки до киселинна промяна в нашето PH, особено в стомаха ни, преминаването към по-малко киселинна напитка като кафе с гъби помага за предотвратяване на симптоми на киселинен рефлукс, стомашен дискомфорт и повишени хормони на стреса.
И понеже кафето с гъби е с по-ниско съдържание на кофеин от обикновеното кафе, ще избегнете кофеиновото безпокойство и потенциалния кофеинов срив. Често наши клиенти споделят, че намалят консумацията на кафе през деня. Причината – организма получава намален прилив на кофеин, съответно задържа устойчиви нива на енергия през целия ден, без следобедния срив, който възниква при обикновеното кафе.
Кафето с гъба Рейши подобно на разтворимото кафе, се при приготвя изключително лесно. То е индивидуална опаковка за удобство. Просто изсипете прахообразната смес в чашата си, добавете толкова вода колкото дълго кафе искате и разбъркайте. Разбира се, може да се консумира с прясно мляко, мляко от кашу, бадемово мляко или кокосово мляко и всяка друга любима добавка и течност.
За горещите летни дни, когато имате нужда от ледена напитка, приготвянето на кафе с лед е супер лесно, просто смесете съставките и разклатете добре.
Според Ботаническия наръчник за безопасност гъба Кордицепс и гъбите Рейши са билки от клас на безопасност 1А (най-безопасният възможен рейтинг) и почти не се срещат хора, които да са се оплакали от странични ефекти, всъщност няма докладвани в наличната литература и клинични проучвания.
Публикация в Journal of Traditional and Complementary Medicine от 2012 г., гласи, че няма видими странични ефекти, регистрирани при употребата на гъби Рейши.
Но преди да започнете да консумирате чаша след чаша от нашите кафета или просто гъба Рейши под формата на хранителна добавка, важно е да отбележите няколко неща. Университет Милиган заявява, че поради силните лечебни свойства на гъбите могат да възникнат някои симптоми на детоксикация, включително леко храносмилателно разстройство, замаяност, грипоподобни симптоми. Но с подходящо количество всичко ще бъде наред, както е при всички други хора на нашата планета.
Чували ли сте някога за кафе с гъба Рейши? Опитвали ли сте го някога? Пробвали ли сте теза лечебна гъба в нещо друго? Имали ли сте някакви ползи от нея? Споделете вашите мисли и въпроси в коментарите по-долу!
На последно място искаме да обърнем внимание на самата терапия с гъба Рейши – Ганотерапия, която може да окаже решение на голям брой проблеми или да предотврати някои от тях.
#АлкалноКафе #ЗдравословноКафе #БиоКафе #ОрганичноКафе #СертифицираноКафе #СертифицираниНапитки #КафеЗаДетоксикация #КафеСРейши #КафеСГанодерма #ГанодермаКафе #ЛинджиКафе #РейшиКафе #КордицепсКафе #ЛъвскаГриваКафе #КафеЗаЗдравеНаМозъка #КафеСПолезниСъставки #НатуралноКафе #КафеЗаЗдраве #КафеСАнтиоксиданти #КафеЗаЕнергия #КафеЗаИздръжливост #КафеЗаИмунитет #КафеЗаЕнергияИБодрост #DXN #DXNProducts
1 Comment
[…] Ползи от Кафе с Гъба Рейши […]